Vliv prostředí


To, v jakém prostředí žijeme, má obrovský vliv na naši mysl a tvoření.


Souhlasíš? Nebo si naopak říkáš, co je to za nesmysl? Já věřím tomu, že každý máme možnost ovlivnit v jakém prostředí žijeme. Jestli v pozitivním či negativní. A samozřejmě, ne všechny okolnosti můžeme ovlivnit, ale rozhodně můžeme ovlivnit to, jak se k různým okolnostem postavíme a jak je přijímáme.

Totiž pokud žijeme v negativním prostředí, naše myšlení to velmi negativně až toxicky zasahuje. Nejsme kreativní, doslova zabíjíme naši kreativitu. Proces tvoření se dokonce může zcela zastavit.
Což v nás evokuje pouze negativní myšlenky a pak už se smyčka uzavírá - z negativní myšlenek vznikají pouze negativní činy.

Naštěstí ten proces funguje i v opačném případě. Pozitivní prostředí nám přináší pozitivní myšlenky a ty pak produkují pozitivní činy. My jsme kreativní, energičtí, spokojení.






A úplně nejlepší na tom je, že my máme moc negativní prostředí změnit!

Ano, není to práce přes noc a občas to bude vyžadovat silný řez. Ale stojí to za to. Můžeme však začít malými, postupnými kroky. Samozřejmě nezměníme lidi kolem nás. Protože lidi se nemění, pokud oni sami nechtějí. Nemůžeme nikoho přinutit ke změně. Můžeme však pracovat na sobě.
To nám dodá energii a my se budeme cítit lépe. Následné dělání tlusté čáry, pak již nebude tak náročné.

Máš tedy pocit, že se Ti neplní sny? Nejprve je důležité si uvědomit, že TY jsi ta, která si své sny může splnit. Jen TY a nikdo jiný. Zde Tě asi zklamu, ale ono samo se to neudělá. Sny se neplní, sny si plníme my sami.

Jak jít štěstíčku naproti?

  • Já osobně doporučuji nejprve uklidit si. Tzv. "čistý stůl" nám pomůže srovnat si myšlenky. Akorát zde nemluvím pouze o tom přerovnat věci z jednoho konce na ten druhý, mluvím tady o tom, že je dobré zbavit se věcí, které nám už neslouží a jen zabírají místo. Tzv. udělat prostor nově příchozímu. Věřím, že propuštěním starého, nepotřebného, toho co nám již neslouží získáme nový prostor pro přijímání. Budeme mít totiž kam přijímat. Nepotřebné věci nemusíme hned vyhazovat, ale můžeme je darovat, vyměnit, za něco co se bude hodit nám. Ale o tom jsem již psala jiné příspěvky a komentáře.
  • V nově vytvořeném prostředí se můžeme obklopit fotky, které nám budou připomínat náš sen, cíl. Naše posvátné proč. Fotky můžeme vytisknout, nalepit na ledničku, nebo nastavit na ploše počítače. Můžeme si změnit heslo do počítače, do mobilu a budeme tak psát a oživovat si svůj sen pokaždé když si budeme chtít přečíst e-mail
  • Svůj sen si vizualizujte. Představujte si chvilku před spaním, jaký bude život jakmile dosáhnete svého snu. Zkuste si prožít pozitivní emoce, které vám splněný cíl přinese. Nalaďte své tělo. O moci vizualizace jsem měla i živé vysílání v naší skupince. Pojď se k nám přidat. 😉
  • Piš si deník. Nemusíš si psát každý detail všedních dní, ale můžeš si svůj sen popsat a šperkovat, rozepisovat dle libosti. Můžeš si zapisovat jednotlivé úspěchy na cestě, které tě podrží až bude den Blbec. A naopak si můžeš napsat i chyby, ze kterých sis vzala poučení, abys chyby neopakovala. 

Díky těmto krokům nás prostředí bude pozitivně nutit do akce. Bude nám každý den připomínat náš sen až nás to nenechá v klidu a budeme muset s tím něco udělat. Pokud se i Ty chceš obklopovat podporujícím prostředí, kde chceme žít naše sny, přidej se do skupinky Chyť příležitost za pačesy. :)

Stačí kliknout TU.





Komentáře

Oblíbené příspěvky